Menu
Fantasien starter her

Menu

MENUEN er vigtigt at vi får taget stilling til, hvad vi skal have og spise. Laver vi maden helt eller delvis selv. Køber vi maden udefra.

Hvad skal vi have og spise?

Skal det være en buffet?

Skal vi have 3 retteres menu?

2 retters menu?

Grill mad?

Helstegt pattegris?

Helstegt lammekølle?

Helstegt kalv?

Hvem tilbyder mad ud af huset? - få fremsendt en brochure?

Kan vi selv lave desserten? Pris?

Kan vi selv lave noget af tilbehøret? Hvad? Pris?

Hvis buffet, kan vi så selv lave noget af maden?

Når prisen er fastsat så skal den med i budgettet? Det er en stor post?

    Til fest

     

    Du skal i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inklusiv brød.

    Du kan bruge nedenstående fordeling til at beregne mængden af mad. Vælger du fx en tung forret med 250 g mad pr. person, bør du vælge mindre mængder til hovedret og dessert, således at du alt i alt ender med 600-800 g mad pr. person.

    Fordelingen
    Forret: 150-250 g pr. person.

    Hovedret:
    Ca. 175 g kød uden ben
    200-300 g kartofler og grønsager tilsammen
    3/4-1 dl sauce pr. person.

    Ost til mellemret eller dessert:
    25-50 g pr. person.

    Dessert (ikke ost): 100-250 g pr. person.

    Suppe til forret: Ca. 2½ dl.
    Suppe til hovedret: Ca. 4 dl
    Suppe til natmad: 2-3 dl.

    Retter fra Karolines Køkken, som er til selskabeligt brug, er beregnet til et selskab af lidt spisende og meget spisende personer. Hvis du kender dine gæster, må du vurdere, om der er mange, som spiser meget, og om der er nogle, som fx spiser ekstra meget kød. Ud fra det må du beregne dine portioner.

    Ved sammensætning af retterne i menuen, må du også se på retterne i forhold til hinanden. Vælg fx en lille forret, hvis du vil servere en fyldig dessert. Og en menu, hvor du serverer en stor forret eller hovedret, kan du afslutte med et lille stykke ost og fx lidt sødt.

    Salater, pasta og dressinger

    Isbergsalat
    Kinakål
    Hovedsalat
    Hvidkål
    Grøn krølsalat
    Rød krølsalat
    Baby least blanding
    Grøn eller Rød krølsalat
    Babyspinat
    Ruccula salat

    Kogt pasta
    Færdig pastasalat

    Hvidløgsdressing
    Hvid dressing med purløg
    Hvid dressing med dild
    Hvid dressing med fløde, salt og peber og citron samt sukker
    Creme fraiche dressing med barbecue
    dilddressing med creme faiche eller fromage frais
    Italien
    Thousand Island

    Frugt og grøn tilbehør

    Radisser danske
    Kinaradiser
    Agurker
    Tomater
    Peberfrugt
    Blomkål
    Broccoli
    Chilli

    Ærter
    Majs
    Asparges skiveskåret
    Champignon
    Bønnespire
    Radisespire
    Reven gulerødder

    Kød, Fisk og andet varm tilbehør

    Rejer
    Tunfisk
    Blåmuslinger
    Stenbiderrogn
    Kababkød
    Ansjoser
    Stegt kylling 
    Stegt kalkun
    Små frikadeller
    Ristet bacon
    Ristet løgringe ligner blæksprutringe
    Ristede svampe
    Parmaskinke

    Skinkestrimler

    Fugtige tilbehør

    Champignon i soyaolie med brunfarin.
    Champingnon i Balsamico
    Krydmarinerede Champignon i skiver
    Hvidløg/kryddermarinade
    Hvidløg/Chilimarinade
    Ananas
    Babymajs skiveskåret
    Bønnespirer på dåse
    Artiskok hjerter 10-12
    Artiskok bunde 9-12
    Artiskok hjerter kvarte
    Mandariner i sukkerlage
    Vand-kastanjer skivede
    Grillede Auberginer i olie
    Grillede Artiskokhjerter
    Grillede Courgetter i olie
    Grillede løg i Olie
    Grillede Champignon i Olie
    Grillede perberfruger
    Røde kedney bønner husk at skylle dem
    Rødkål med tyttebær rør i
    Kik-ærter
    Fetaost
    Rød peber i strimler på glas
    Soltørret tomater
    Hvidløg i lage
    Oliven sorte
    Oliven grønne

    Tørre tilbehør

    Ostecroutoner
    Ostegratineret brød
    Crouton med krydderurter 
    Crouton med løg-hvidløg
    Peanuts ristede og saltede
    Wasabi Peanuts grønne
    Fiasta Mix
    Tørret banan
    Rosiner
    Kokosmel
    Græskarkerner tør-ristet
    Solsikkerkerner tør-ristet
    Macadamianødder
    Mandler i flader
    Blancherede madnelsplitter
    Valnødder
    Nødder i flader
    Nøddekerner tør-ristet
    Cashewnødder ristede og saltede
    Pistacienødder ristede og saltede
    Pinjekerner
    Soltørrede tranbær
    Ananaskerner mønter
    Mango i tern
    Malatya Abrikoser
    Melon i tern
    Kokos i tern

    kreatit.dk
    9432596