Tallerkerner
Fantasien starter her

Tallerkener

Her kan du få hjælp til hvordan på placere tallerkenerne, når du dækker bord.

Nederst har vi tallerken til hovedretten.

Ovenpå denne ligger vi en kaffeserviet eller en fin mellemlægsserviet. Det er ikke meningen at gæsten skal bruge kaffeservietten til noget. Den kan bare krølles sammen. Den fine mellemlægsserviet skal samles ind, inden servering af hovedretten. Så den anvendes gerne til mindre selskaber.

Øverst har vi en tallerken til forretten. Det er som regel en mindre tallerken.

Vælger værtsparret at servere en varm suppe til forret, så vil der måske kun være den store hovedrettallerken på borden. Oven på hovedrettallerken vil der nok være en pænt foldet serviet. Det er så meningen at hver gæst fjerner servietten, inden forretten bliver serveret. Det samme vil ske i tilfælde at det er en portionsanretttet forret der bliver serveret. Grunden er at den vil som regel først blive serveret når gæsterne har sat sig.

Desserttallerkenen vil altid blive serveret, da de som regel er kold.

Kold forret, en hovedret samt is og kage

Kreatit.dk´s opdækningen til en festmenu bestående af en kold forret, en hovedret og til dessert is og et stykke kage. Ved en kold forret kan det også tænkes at den kolde forret står på bordet inden gæsterne sætter sig og vinen er skænket op i det tilhørende hvidvinsglas. Derudover kan det være, at der på kompottallerknen er anbragt et kuvertbrød.

En opdækningsmulighed kan også være at der i stedet for spisetallerkenen er en sølvtallerken. Hvis det er tilfældet vil der inden den varme hovedret bliver serveret komme varme spisetallerkner ind som skal stå på mellemlægsservietten.  

Kuvertbrød kan det enten blive serveret varmt eller kold så man selv kan ligge den på kompottallerknen.

En kompottallerken bliver også brugt til affald fra forret og hovedret.

Varm forret, en hovedret samt kold dessert

Kreatit.dk´s opdækningen til en festmenu bestående af en varm forret, en hovedret og en kold dessert kan se ligeledes ud som den foregående.

Hvis der bliver serveret suppe som forret vil der i stedet for den lille kagegaffel være anbragt en stor spiseske, og så vil der kun være et sæt kniv og gaffel. Derudover vil der naturligvis være en dyb tallerken i stedet for den lille frokosttallerken.

Nogle vælger at placere den store spiseske ved siden af kniven, da det falder naturligt idet man for det meste spiser suppe med højre hånd.

Det kan også tænkes at der ikke står nogen tallerken, så er det fordi man ønsker at øse suppen op ved bordet.

Tallerkner

Mellem spisetallerkenen og frokosttallerken er der enten en kaffeserviet matchende spiseservietten eller også er der en fin mellemlægsserviet. På billedet er mellemlægsservietten lidt for stor men så kan jeg bedre illustrere sammensætningen.

Kompottallerken

Kompottallerkenen er til kuvertbrød, eventuelle tilbehør så som salat, bagt kartoffel eller måske blot til affald. Denne stilles som vist øverst til venstre for glassene.

Nogle gange vil man også se den er trukket ned til venstre og midt for gaflerne.

    kreatit.dk
    9498941