Bedstemor karameller
Fantasien starter her

Bedstemor karameller

Rigtige gammeldags lækre flødekarameller med nøddefyld, som vor bedstemor lavede dem..

 

Ingredienser:

100 g hasselnøddekerner
50 g havregryn
25 g smør
75 g smør
400 g sukker
¼ l. piskefløde
 

Arbejdsmetode:

  1. Hasselnøddekerner hakkes, blandes med havregryn og ristes let på en pande i 25 g smør.
     
  2. 75 g smør og sukkeret smeltes i en tykbundet gryde over svag varme, til det bliver gyldent. 
     
  3. Piskefløden piskes i, til karamelmassen er helt jævn. Nødder og havregryn vendes i til sidst.
     
  4. Karamelmassen hældes ud i en lille bradepande med bagepapir. (Massen skal være 2 - 3 cm høj). 
     
  5. Afkøles et koldt sted (ikke i et køleskab pga. fugtigheden) i ca. 1 time, til massen er stivnet.
     
  6. Karamellerne skæres ud i passende størrelser og pakkes ind i papir, der kan slippe.
     
  7. Opbevares et tørt sted.

    kreatit.dk
    9432557