Bolcher
Fantasien starter her

Bolcher

Her finder du opskriften på fremstilling af hjemmelavet bolcher. Bolcher

Redskaber til bolcherfremstilling

1 sæt arbejdshandsker
1 termometer
2 plastic-spartler
1 foliemåtte.   

Du skal bruge:

450 gram sukker
125 gram druesukker
Farvestof (2-3 teskefulde)
Anisolie (50-60 dråber (6-7 sjask) )
1 dl vand
Madlavningsolie (smagløs, gerne rapsolie)

Alle ingredienserne kan du få i de større supermarkeder - dog skal du nok i en helsekostforretning for at finde anisolie. Husk at købe den anisolie som må spises!!

 

Sådan gør du:

Bland sukker, druesukker og vand sammen i en gryde. Sæt termometeret i gryden.
Smør bradepanden i olie (du behøver faktisk ikke bagepapiret!). Når temperaturen er oppe på 162 grader, hælder du den varme masse over på bradepanden.

Nu skal du bruge spartlerne til at ælte massen sammen med - hvis du ikke bruger handsker, skal du passe på fingrene, for det er meget varmt!

Efter et minuts tid tilsætter du farvestof og anisolie og ælter videre.
Når massen er æltet godt sammen, skal bolcherne klippes ud. Du skal være hurtig, for massen stivner hurtigt. Fold massen til en pølse og klip så bolcherne ud i ønsket størrelse.

Når du er færdig med at klippe bolcherne ud, kan du drysse lidt druesukker ud over dem. Så er de ikke så fedtede og klistrer ikke sammen i bolchekrukken.

På denne måde får du ca. 600 gram bolcher for 15 kroner. Skulle du købe samme mængde i en butik ville prisen ligge på omkring 70 kroner.

God fornøjelse med bolcherne!!

 

HUSK! at pensle bagepapir, dejskraber, saks og kniven med olie, inden du går i gang.

 

VIGTIG! den varme masse skal altid håndteres af en voksen.

Opbevar de koncentrerede tilsætningsstoffer udenfor børns rækkevidde.

    kreatit.dk
    9425786