Grill
Fantasien starter her
Print

Titel: Grill

Kategori: GRILL.

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du stegemetoder og grillmetoder til kuglegrill.

Ribbensteg 1,5-1,75 kg. 55-75 min.
Kamsteg 1,75-2,5 kg. 75-90 min.
And, hel uden fyld 2-2,5 kg. 95-120 min.
Gås, hel uden fyld 4,5-6,5 kg. 160-190 min.
Kalkun, hel uden fyld 3,5-4,5 kg. 130-160 min.
Kalkun, hel uden fyld 4,5-6,5 kg. 160-190 min.

Kokketip: Beregn som tommelfingerregel 11-13 min. i grillen pr. 450 g. ved en kalkun

Grillmetoder

Indirekte grillmetode kuglegrill

Hvad: 

And, Flæskesteg, hamburgerryg, ribbensteg, kalkun eller gås.

Hvorfor

Metoden er god til større stykker kød eller kød der skal længere tid på grillen. Hvis du vælger stegeholder er metoden også god.

Hvordan

Briketter/kul: Indirekte varme går i sin enkelthed ud på at fordele briketter eller grillkul fordeles i hver side af kulristen med mange briketter i hver side. I midten sættes drypbakken eller vandbakken. Ovenover på risten ligges stegen. 

Cirkulær grillmetode kuglegrill

Hvad

And, flæskesteg, skinke, hamburgerryg, ribbensteg, kalkun eller gås. 

Også velegnet til pebernødder, udstikskager og andre småkager.

Hvorfor

Fordelen ved cirkulær varme er, at den giver jævn varme til det, der skal på grillen. 

Cirkulær varme er også god, når du griller pebernødder, udstikskager eller andre gulegodter, fordi dit bagværk bliver sprøde og ikke brændt i bunden. 

Hvordan

Briketter eller kul: læg de varme briketter på kulristen i en ring hele vejen rundt langs kanten af grillen.

Husk drypbakken skal pladseres i midten på kulristen. Fjerkræ eller svin lige over drypbakken på risten.

    kreatit.dk
    9431075