Minirugbrørd
Fantasien starter her

Titel: Minirugbrød

Kategori: MINIRUGBRØD

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du opskriften på, hvordan du kan bage minirugbrød. Minirugbrød

Ingredienser

 

250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)

3 dl kogende vand

1 flaske mørk hvidtøl

50 g gær

3½ dl kærnemælk

200 g hvedemel

1 spsk. groft salt

1 kg groft rugmel

 

Pensling: smeltet smør

 

Arbejdsmetode

 

  1. Kom rugkerne i en stor skål.
  2. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i 1 time.
  3. tilsæt øl og rør gæren ud heri
  4. tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt
  5. Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkroge).
  6. Ælt rugmel i lidt efter lidt (hvis dejen er fast – så brug hænderne)
  7. Dæk dejen med et vådt klæde og stil den til hævning i 1 time.
  8. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen heri
  9. Glat dejen med en træspatel dyppet i koldt vand.
  10. Lad dejen efterhæve ca. 1 time.
  11. Pensl med smør og bag den nederst i ovnen ved 200 grader i 50 min. Eller 40 min. Sluk for ovnen og brødet få 10 min. Eftervarme.
  12. Skær bradepanderugbrødet op i passende størrelser.

 

Det er også muligt at skære dejen i gennem 1-4 gange på den korte led og 7 gange på den lange. Når bradepanderugbrødet er færdigt og lettere afkølet kan man brække brødene fra hinanden. 

    kreatit.dk
    9432545