Oksekød
Fantasien starter her
Print

Titel: Oksekød

Kategori: OKSEKØD.

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du noget generelt om oksekød. Oksekød

Særlig mørt - kort tilberedningstid

Udskæring

Anvendelse

Mørbrad Steg, bøf, tournedos, chateaubriand
Filet med fedtkant Steg, entrecote
Filet uden fedtkant Steg, bøf, carpaccio
Marmoreret filet steg, ribeye
Tyndsteg Steg, T-bone
Tyndstegsfilet Steg, bøf
Tykstegsfilet Steg, roastbeef, bøf, medaljoner, carpaccio
Culotte Steg
Flanksteak Steg

Velegnet til stegning mørt - middel tilberedningstid


Udskæring

Anvendelse

Inderlår Roastbeef, steaks, tynde skiver, tern, strimler
Klump tern, strimler
Cuvette Steg
Bovklump med fedtkant Steg
Bovklump uden fedtkant Steg

Kogning og braisering  - længere tilberedningstid


Udskæring

Anvendelse

Brys og tværreb I peberrod, i sur-sød sauce, suppe
Spidsbryst Sprængt, pastrami, suppe
Bov med og uden ben Steg, tern, småkød, suppe
Yderlår og muskel Tern, strimler, hakkket
Tykkam Gammeldags oksesteg, tern, strimler, småkød
Skank Osso Buco, suppe
Haler Ragout, suppe
Lårtunge Salt kød (pålæg)

Fintskåret kød - hurtigt at tilberede


Udskæring

Anvendelse

 Skæret af

Ruller Benløse fugle eller med andet fyld Tykstegsfilet, inderlår      
Spyd Grill blandet med grønsager, bacon eller lign.  Tykstegsfilet, inderlår
Tynde skiver Raclette (sauté skiver) Filet, tynd- og tykstegsfilet, inderlår 
Hakket kød Hakkebøf, kødsauce, i fars Bov, skank, halskød, tykkam, bryst, yderlår
Hakket kød Tartar Filet, tykstegsfilet, inderlår 
Tern og strimler Gryderetter f.eks Bøf Stroganoff Tykstegsfilet, inderlår, klump, bov 
Steaks Stegning Inderlår 
Wok-strimler Tynde strimler til wok-retter Tykstegsfilet, inderlår, klump 
Fondue- tern Fondue Filet, tynd- og tykstegsfilet, inderlår
Carpaccio  Forret, frokostret Filet, tykstegsfilet

Skal bøffen være rød - 2-3 min på hver side

Skal bøffen være medium - 3-4 min på hver side

Skal bøffen være gennemsteg - 4-5 min på hver side. 

Brug et stegetermometer - sæt spydet midt i stegen

Når termometret viser
55-60 grader C. er stegen rød/rosa 
60-65 grader C er stegen svag rosa
65-68 grader C er stegen gennemstegt.

Opbevaring og holdbarhed
Oksekød kan opbevares i køleskab eller i fryser. Hakket oksekød kan opbevares i køleskab i 1-2 dag, steaks 2-3 dage. Oksesteg og stegt kød i 3-4 dage. Hakket eller stegt oksekød kan holde sig 2-3 mdr. i fryseren, mens steaks og oksesteg kan opbevares i 10-12 mdr. i fryseren.









    kreatit.dk
    9431068