Rugbrød
Fantasien starter her

Rugbrød

Her på KREATIT.DK vil jeg komme med forslag til RUGBRØDSMAD som kan være med i madpakken. Rugbrød

Rugbrød

Rugbrød er i Danmark en betegnelse for brød fremstillet af groft eller halvsigtet rugmel.

Ved æltning af rugmelet med vand, salt og hævemiddel, får du en meget stiv dej. Hævemidlet kan enten være gær eller surdej. Dejen skal hæve fra 1 time op til et døgn, alt efter brødtype.

Det traditionelle danske rugbrød adskiller sig fra det svenske og tyske rugbrød, ved at være mindre sødt og mindre mørkt. Det forholdvis kun danskere, som kan lide den danske udgave af rugbrød. Alle andre folkeslag synes at det er for surt, for hårdt eller smipelthen utiltrækkende.  

Kosten

Det anbefales at du mindst 3 gange om dagen får noget fra de gode kornprodukter. Det kunne eks. være, at du spiser havregryn med mælk om morgen, en skive rugbrød til frokost og en grovbolle om eftermiddagen.

1½ dl havregryn ca.160 kalorier

1 hel skive rugbrød ca. 100 kalorier

1 almindelig grovbolle ca. 130 kalorier

    kreatit.dk
    9456206