Champignon
Fantasien starter her

Champignon

Her på Kreatit.dk finder du noget generelt om champignon.

Typer af champignon

Der findes 2 typer af champignon. Den lyse mark champignon og den brune have champignon. 

Fødevarestyrelsen anbefaling

Champignon er i 2013 mistænkt for at indeholde et stoft, som i store mængder er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

De udenlandske champignon har langt flere sprøjterester end i de danske svampe.

De tilsyneladende kræftfremkaldende stoffer, samt mængden af sprøjterester bevirker, at fødevarestyrelsen siger, at vi kke har godt af at spise mere end 2 kg champignon om året, og at vi gør klogt i at begræse indtagelsen i rå form.

Så du skal ikke spise dine champignon for sundhedens skyld, men fordi de passer ind i din ret.

Sæson i Danmark

Der er sæson for champignon hele året. Men i efterårets regntid i Danmark er det muligt at finde champignon i naturen på græsmarker og enge.

Anvendelse

  • Steges
  • Koges
  • Kan spises rå i salater
  • Bruges hele eller i skiver i sammenkogte retter, pastaretter eller på pizza
  • Steg champipnon på panden med hvidløg og masser af hakket persille
  • Stuvede champignon på brød eller i pandekager er skønt eller i en tartelet
  • Stegt champignon er lækket oven på leverpostej
  • Fyldt champignon med ost og en tur på grillen er lækkert som tilbehør

Næringsstoffer

Champignon indeholder en bred vifte af vitaminer og miniraler

  • A-vitamin
  • D-vitamin
  • E-vitamin
  • K-viatmin
  • B1-vitamin
  • B2-vitamin
  • B6-vitamin
  • Pantothensyre
  • Biotin
  • Fosat
  • B12-vitamin
  • C-vitamin

    Opbevaring

    Champignon opbevares bedst i et lag, i køleskabet i originalemballage. Holdbarhed ca. 1 uge.

    Hvor stammer champignon fra

    Champignon er en storsvamp som vokser vild i skove og på marken mange steder i naturen også i Danmark. Det er også muligt at dyrke denne svamp.

      kreatit.dk
      10876796