Courgette
Fantasien starter her

Courgette

Her på Kreatit.dk finder du noget generelt om Courgette. Også kaldes for zucchini eller Squash.

Typer af Courgette

Her i Danmark spiser vi næsten altid sommersquash, som normalt er grønne eller gule frugter. men der findes også i andre farver. Der findes 2 typer af squash. En sommersquash og en vintersquash.  

Sæson i Danmark

Juli til Oktober for det er den tid vi høster dem i Danmark.

Anvendelse

  • Steges
  • Koges
  • Kan spises rå i salater
  • Revet squash er velegnet i brød og kager
  • Revet squash er også velegnet i kødsovs, fars og supper.
  • Skær squashen i 5 cm tykke skiver og bag dem i ovnen med hvidvinseddike og appelsinsaft.
  • Skiver af stegte squash smager godt i salater og sandwich
  • Riv en stor squash, knug væden ud, og steg kødet på panden i olivenolie med hvidløg eller med lidt fløde.
  • Syltede squash er også godt.
  • Squashens blomster kan også bruges i madlavningen.

Næringsstoffer

Squash indeholder en bred vifte af vitaminer og miniraler

  • C-vitamin
  • B6-vitamn
  • Folinsyre
  • B2-vitamin
  • Fosfor, P
  • magnesium
  • Kobber
  • B3-vitamin
  • Jern
  • B1-vitamin
  • Zink
  • ntothensyre
  • Calcium

Opbevaring

Squashens bør opbevares køligt. Ca 8-10 grader. Holbarhed 2-3 uger.

Hvor stammer squashen fra

Squash stammer oprindelig fra Amerika. Den kan være gul eller grøn og kaldes for zucchini eller courgette. Squash kan være aflange eller runde. I Danmark er vi mest bekendt med den aflange grønne. Squash er meget mild i smagen go nem at tilberede. Frugtkødet er hvidligt og fast med en neutral smag og med bløde kerner inderst inde.

    kreatit.dk
    10423129