Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hjemmelavet Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløg og persille.

Kategori: Madopskrifter - forretter - Jomfruhummerhaler

Beskrivelse: Søger du en lækker opskrift på Jomfruhummerhaler? Se lige denne lækre opskrift på Hjemmelavet Jomfruhummerhaler i ovn med hvidløg på Kreatit.dk.

Antal personer

4 personer
 

Ingredienser:

24 stk. jomfruhummerhaler
3 spsk blødt smør
1-2 fed hvidløg (presset)
2 spsk. friskhakket persille
salt
 

Fremgangsmåde

  1. Klargør jomfruhummerhalerne ved at klippe dem op i ryggen og trække den sorte tarmstreng ud.
  2. Læg de klargjorte jomfruhummerhaler op i ildfast fad. 
  3. Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og friskhakket persille.
  4. Kom hvidløgssmørret i en lille sprøjtepose og klip et lille hul.
  5. Sprøjt en tynd stribe smør ind i ryggen på hver hummerhale.
  6. Gratiner hummerhallerne i ovenen ved 200 grader (almindelig over- og undervarme) i 6-10 minutter, indtil de er lige netop møre og smørret er smeltet. Stegetiden er afhængig af størrelsen på jomfruhummerhalerne.
  7. Server jomfruhummerhalerne med citronsaft, flutes og måske lidt grøn salat. 

Alternativer

Har man ikke en sprøjtepose kan en frysepose også bruges. 
Hvidløgssmørret kan også fordeles med en kniv eller ske, fryse- eller sprøjtepose er at foretrække. 
I stedet for jomfruhummerhaler kan hele jomfruhummere også bruges.

Siden er opdateret den 02-03-2021