Sund lasagnen
Fantasien starter her

Sund lasagnen med kylling

Her finder du en sund lasagnen opskrift med kylling.

Det du skal bruge:

Grøn bechamelsovs:

½  tsk. muskatnød
1 dl persille
40 g. smør
4 spsk. hvedemel
1 l mælk
100 g. revet ost
1 tsk. salt
knivspids peber

Lasagnefyld:

2 spsk. olie
500 g. kyllingebryst
1 knivspids peber
1 knivspids salt
2 røde peberfrugter
12-14 lasagneplader, gernefuldkorn
50 g. revet ost

Tilbehør:

Grønsasgsstave af gulerod eller agurk

Sådan gør du - grøn bechamelsovs:

  1. Vask hænderne

  2. Mål alle ingredienserne 

  3. Riv muskat på den fine side af rivejerget.

  4. Kom koldt vand i en balje.

  5. Skyl persillien i baljen med vand, og dud den tør i et rent viskestykke.

  6. Hak persillen meget fint

  7. Sæt en gryde på en kogeplade og tænd for kogepladen

  8. Kom smørret i gryden,og lad det smelte

  9. Drys melel ned i gryden.

10. Pisk godt i gryden med ent piskeris til smørret har optage alt melet

11. kom ca. 1 dl mælk i gryden, og pisk godt, til der ikke er nogen klumper.

12. hæld ca. 2 dl mælk i gryden. Pisk godt, og lad sovsen koge op

13. Kom mælk lidt efter lidt i gryden.Pisk godt, teil der ikke er nogen klumper, lad sovsen koge 2 minutter, så sovsen bliver cremet.

14. Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og sluk for kogepladen

15. Kom persille i sovsen, og rør rundt.

16. Smag sovsen til med salt og peber


Lasagnefyld:

17. Hæld olien på en stegepande og varm op

18. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kyllingebrysterne på stegepanden

19. Drys salt og peber ud over kylllingebrysterne

20. Steg kyllingebrysterne i ca. 3-5 minutter, til de er gyldne

21. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 min på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte

22. Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt

23. Skær kyllingebrysterne ud i tynde strimler

24. Skyl peberfrugtene.Fjern top og kerner

25. Skær peberfrugterne i små tern.


Samle lasagnen:


26. Tænd ovnen på 200 grader

27.Kom et tyndt lag bechemelsovs i bunden af et ildfast fad

28.kom lasagneplader oven på bechamelsovsen

29. kom stykker af kylling, stykker af perbefrugt og becamelsovsen ovenpå lasagnepladerne, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberrfrugto, bechamelsovs og lasaneplader

30. Slut med et tryndt lag bechamelsovs

31. drys ost oven på lasagnen

32. sæt alsagnen i ovnen,og bag den i ca.45 minutter, til lasagnepladerne er bløde.

33. Tag lasagnen ud af ovnen.











      kreatit.dk
      10549775