Østershat
Fantasien starter her

Østershat

Her på Kreatit.dk finder du noget generelt om champignon.

Typer af champignon

Her i Danmark spiser vi næsten altid sommersquash, som normalt er grønne eller gule frugter. men der findes også i andre farver. Der findes 2 typer af squash. En sommersquash og en vintersquash.  

Fødevarestyrelsen anbefaling

Østershatte indholder lovastatin, som er med til at sænke kolostroltalet. Endeholder antioxidante svamppe der er med til at påvirke leddegigt og reducere smerter.

Sæson i Danmark

Der er sæson for champignon hele året. Men i efterårets regntid i Danmark er det muligt at finde champignon i naturen på græsmarker og enge.

Anvendelse

  • Steges
  • Koges
  • Kan spises rå i salater
  • Bruges hele eller i skiver i sammenkogte retter, pastaretter eller på pizza
  • Steg champipnon på panden med hvidløg og masser af hakket persille
  • Stuvede champignon på brød eller i pandekager er skønt eller i en tartelet
  • Stegt champignon er lækket oven på leverpostej
  • Fyldt champignon med ost og en tur på grillen er lækkert som tilbehør

Næringsstoffer

Squash indeholder en bred vifte af vitaminer og miniraler

  • B3-vitamin
  • Pantothensyre
  • Kobber
  • B2-vitamin
  • Selen
  • Fosfor
  • Folat
  • B1-vitamin
  • Zink
  • B6-vitamin
  • C-vitamin
  • Jern
  • Magnesium

Opbevaring

Champignon opbevares bedst i et lag, i køleskabet i originalemballage. Holdbarhed ca. 1 uge.

Hvor stammer champignon fra

Champignon er en storsvamp som vokser vild i skove og på marken mange steder i naturen også i Danmark. Det er også muligt at dyrke denne svamp.

    kreatit.dk
    10866081