Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hjemmelavet pastadej med pastamaskine

kategori: Madopskrifter - Italiensk mad - Pastadej


Beskrivelse: Søger du en opskrift på hjemmelavet pasta dej, så kan du finde en opskrift her på Kreatit.dk.

Ingredienser


500 g Tipo 00 hvedemel eller durumhvedemel
3 stk. æg
3 æggeblommer
2 tsk. salt
 

Fremgangsmåde

Ælt altid pasta på bordet, da du så har en god føling med dejens smidighed
  1. Start med at komme melet ud på køkkenbordet. Det skal ligne et bjerg
  2. Lav en fordybning i melet, så det ligner et vulkankrater. Det skal kunne være stor nok til at æggene kan være der. 
  3. Slå alle de hele æg ud i fordybningen.
  4. Tilsæt også alle æggeblommerne
  5. Tilsæt salt  
  6. Med den ene hånd røres ægblommer og æggehviderne sammen med melet lidt efter lidt. 
  7. Når æggene og melet er samlet tages begge hænder i brug. Ælt dejen godt igennem til en gennemarbejdet dej. Obs! forventet æltetid er 8-10 min og forvent ikke dej samler sig med det samme. 
  8. Når dejen er samlet og virker smidig, men stadig lidt sej er den færdig. Pak dejen ind i et stykke film eller pose. Læg den 1 time - gerne 1 time og 30 min.  

Sådan bruges pastamaskinen

  1. Start med at dele dejen op i 4 lige store stykker. Du skal beregne 1-2 personer pr. kvarte pastadej af 500 g pastmel.
  2. Behold den ene pastadej på bordet. De andre 3 pakkes ind i filmen eller plastikposen igen. Obs! Dejen kan risikere at tørre ud. 
  3. Kom mel på bordet og rul det første stykke pastadej ud med kagerullen, så den passer til breden på pastamaskinen og at den er flad nok til at den kan køres gennem på pastamaskinen.
  4. Indstil pastamaskinen på det tykkelse niveau - 6 eller 8 niveauer
  5. Kør pastadejen i gennem maskinen på eksempelvis niveau 6 - 3 gange
  6. Indstil pastamaskinen på  


Tips! Hvis du ikke ønsker at lave alle 4 stykker pastadej, kan du komme den ønskede mængde der skal gemmes til en anden dag. 


 

Siden er opdateret den 13-11-2022