Pymæ elefanter
Fantasien starter her

Pymæ elefanter

Her på Kreatit.dk finder du noget om Pymæelefanter. Det kan du bruge til skolefaget biologi. Pindsvinet

Levested: De lever kun på Borneo 

Størrelse: største elefant målte 2,5 meter høje, til forksel fra en afrikansk savanne elefant er ca. 3 m. høje. 

Klasse: Pattedyr

Arter: Der findes 4 arter : den asiatiske med små ører og 2 afrikanske. Afrikansk savanne elefant og en afrikansk skovelefant. Den sidste art er Pygmæ elefanten som kun lever på Borneo.

Orden: Snabeldyr

Unger: Føder kun 1 unge. Elefantunger hedder kalve. De vejer ved fødslen mellem 50 -150 kg.

Vægt:Pygmæ elefant vejer Største elefant vejede 10.866 kg (afrikansk). 3000-5000 kg (indisk)

Spiser: Frugter, blade,sukkerrør og rø og græsser

Fjender: Mennesker, skovfældning, jagt og kontakt med mennesker.

Forsvar: Styke ved at hele elefantflokken løber imod fjenden. Brøler før angreb. Angriber enhver trusler.

Specielt: De løber forholdvis hurtigt. De har længere haler, som næsten når jorden. Deres stødtænder, stikker lige ud fra kraniet i stedet for den del af mundens tænder.

Kommunikation:

Antal: færre end 1500 pygmæ-elefanter.

Alder: Kan blive ca. 50 - 60 år. Når sidste sæt kindtænder er slidt ned, kan elefanten ikke længer tygge føden og dør af sult.

    kreatit.dk
    10550923